facefillers.eu

Красота | Не правете тези 3 грешки при грижа за кожата

Krasota-ne-pravete-tezi-greski-v-grija-za-kojata

Не правете тези 3 грешки при грижа за кожата

За съжаление не съществува упътване за грижа на кожата. Да разберете от какво се нуждае кожата ви става по-трудно с възрастта, тъй като фактори като увреждане от слънцето, оксидативно увреждане и забавяне на производството на колаген затрудняват клетките да се възстановят по начина, по който те правиха това, когато заблестявахте само след напръскване на малко вода по лицето.

„Живеем единствено, за да открием красотата. Всичко друго е форма на очакване.“ 

Добрата новина е, че можем да бъдем интелигентни в грижите за нашата кожа, като се отървем от трите най-големи грешки, които правим и по този начин да променим облика на кожата си за няколко седмици. Ето три лоши навика, от които да се откажете, за да имате красива кожа на всяка възраст:

Greska-1-pri-griji-za-kojata-lipsa-na-eksfolirane

Много хора избягват продуктите за ексфолиране, защото предполагат, че ексфолирането е твърде грубо за кожата. Митът, че ексфолирането причинява бръчки по кожата, често се повтаря. Истината е, че ексфолирането е важно за здрава и блестяща кожа.

Ексфолирането премахва мазнините и замърсяванията от порите, за да създаде мигновен блясък. Освен това помага за намаляване на несъвършенствата, като отстранява мъртвата кожа и придава еластичност. 

Липсата на екфолиране дехидратира кожата, като пречи на хидратиращите продукти да проникнат в нея заради горния мъртъв слой. Препоръчваме ексфолиране със скраб два до три пъти седмично в домашни условия. 

Редовното ексфолиране увеличава производството на колаген и подобрява еластичността на кожата, като същевременно свежда до минимум формирането на бръчки и увисването.

Много хидратиращи продукти на пазара днес са пълни с комедогенни съставки, които запушват порите. Това може да доведе до пъпки, акне и кожни проблеми. Те не са непременно изкуствени или некачествени.

Много естествени масла  също могат да причинят проблеми, ако имате чувствителна кожа. Един чудесен начин да се уверите, че използвате козметични продукти, които са съвместими с вашия тип кожа, е да прегледате съставките в продуктите и да ги обсъдите с дерматолог или козметик.

Това, което е работило на 25-годишна възраст, може да не работи на 35-годишна възраст поради промени в хормоните, еластичността на кожата, начина на живот и производството на колаген. 

Малка промяна в навиците и продуктите може да има голям ефект в постигането на красива и балансирана кожа.
Greshka-2-pri-grija-za-kojata-nepodhodiasht-krem
Greshka-3-pri-grija-za-kojata-zaguba-na-kolagen

Колагенът е това, което придава на кожата стегнат, гъвкав и младежки вид. Кожата ни изобилства от колаген по време на младостта ни. Производството на колаген обаче се забавя драстично, след като достигнем 30. Производството на колаген продължава да намалява всяка година след 30.

Последиците са:

  • Намалена еластичност
  • Изтъняване на кожата
  • Повече бръчки
  • Повече увисване

Един от методите за компенсация на загубата на колаген – колагенов стимулатор ELLANSÉ™ – е предназначен не само за запълване на обем, заличаване на бръчки и повдигане на лицевия контур, но и за стимулиране на производството на нов колаген.

Има начини да компенсирате производството на колаген в кожата си. Новата богата на колаген, ултра гладка кожа ще ви накара да изглеждате като преди десетилетия.

Няма нужда да продължавате да повтаряте тези често срещани кожни грешки, след като разберете тайните за по-свежа и по-млада кожа. Добрата новина е, че има много неща, които можете да направите, за да се борите със стареенето и проблемата кожа. Консултацията със специалист за всичко – от правилните продукти за вашия тип кожа до ползите от естетични процедури, които се противопоставят на възрастта, може да ви отведе по пътя към пропускане на грешките, които пречат на толкова много хора да имат невероятна кожа.

За предимствата на колагеновия стимулатор ELLANSÉ™ и как работи методът прочетете тук.

Няма нужда да продължавате да повтаряте тези често срещани кожни грешки, след като разберете тайните за по-свежа и по-млада кожа. Добрата новина е, че има много неща, които можете да направите, за да се борите със стареенето и проблемата кожа. Консултацията със специалист за всичко – от правилните продукти за вашия тип кожа до ползите от естетични процедури, които се противопоставят на възрастта, може да ви отведе по пътя към пропускане на грешките, които пречат на толкова много хора да имат невероятна кожа. За допълнителна информация и консултация не се колебайте да се обърнете към Д-Р ДЕНИЦА КОЛЕВА на тел: 089 917 4481.