facefillers.eu

Какво питат пациентите: Как се изчисляват единиците ботокс

Какво питат пациентите: Как се изчисляват единиците ботокс

Images by Freepik

Пациентите обикновено се интересуват как се изчисляват единиците ботокс, които прилагаме по лицето при процедура по поставяне на ботокс и каква е тяхната цена. В тази статия ще намерите информация какво количество ботокс следва да се прилага и от какви фактори варира.

„Ботоксът е като поезия за кожата: всяка инжекция пренаписва историята на Вашата красота.“

Естетичната медицина направи големи крачки напред през последните десетилетия, предлагайки все повече и по-разнообразни процедури за поддържане на младежки вид и свежест на кожата. Една от най-популярните и търсени процедури в тази област безспорно е прилагането на ботокс. Ботоксът е невротоксин, който временно парализира мускулите, предотвратявайки образуването на бръчки и фини линии, което води до по-гладка и подмладена кожа. Въпреки широката популярност на тази процедура, много хора се чудят как се определят точните единици ботокс, необходими за тяхното лице. В тази статия ще разгледаме основите на процедурата и как се изчисляват нужните единици.

Понятието за единица ботокс

Единицата ботокс е мярка, която определя количеството ботулинов токсин, използван в процедурата. Тя е стандартизирана, което позволява на специалистите да предвидят очаквания ефект и да гарантират безопасността на процедурата. Обичайната цена на единица ботокс е около 10 лв. Въпреки че има общи насоки, количеството ботокс, което е необходимо, може да варира значително в зависимост от редица фактори, вижте какви в следващите редове.

1. Индивидуални анатомични характеристики

Една от основните променливи е анатомията на лицето. Размерът, формата и силата на мимическите мускули играят ключова роля в определянето на необходимите единици ботокс. Например, по-широки или по-силни мускули може да изискват повече ботокс, за да се постигне желаният ефект.

2. Възраст и кожни характеристики

Възрастта и общото състояние на кожата също са важни фактори. По-зрялата кожа може да изисква повече ботокс, за да се коригират по-дълбоките бръчки и линии.

3. Желаният резултат

Личните предпочитания и целите на процедурата също играят важна роля. Някои клиенти предпочитат по-естествен вид и изискват по-малко ботокс, докато други търсят по-забележима промяна.

Фактори, влияещи на количеството ботокс
Kontakt-dermalni-filari-DeniDent-fillers

За да се определи точното количество ботокс, което е необходимо за вашето лице, е важно да се проведе първоначална консултация с квалифициран специалист. По време на консултацията лекарят ще оцени Вашите мимически мускули, ще обсъди Вашите цели и очаквания и въз основа на тази информация ще определи количеството ботокс, което ще бъде необходимо за постигане на желания ефект.

Колко единици ботокс се прилагат на жена на 35-40 години с мимически бръчки по челото и назолабиални бръчки

Количеството ботокс, необходимо за лечение на мимически бръчки, варира значително в зависимост от индивидуалните характеристики на лицето, силата и дълбочината на мускулите, както и от желания от клиента ефект.

Чело

За лечение на хоризонталните бръчки по челото, обикновено се прилагат между 10 и 20 единици ботокс. Количеството зависи от броя и дълбочината на бръчките, както и от желаната степен на подвижност след процедурата. При жени в тази възрастова група, където мускулите все още са сравнително силни, но бръчките не са много дълбоки, обичайно се използва по-умерено количество.

Назолабиални бръчки

Въпреки че ботокс обикновено се използва за лечение на мимически бръчки, а не директно за назолабиални бръчки, той може да се прилага в мускулите около устата за намаляване на дълбочината на бръчките чрез отпускане на мускулното напрежение. За тази област количеството може да варира значително, но обикновено е по-малко – от 2 до 4 единици във всеки мускул около устата.

Важно е да се подчертае, че тези числа са само ориентировъчни и могат да варират в зависимост от множество фактори, включително специфичните цели на пациента и професионалната преценка на специалиста по естетична медицина.

Използването на ботокс е толкова изкуство, колкото е и наука. Опитният специалист знае как да изчисли точното количество единици, необходими за всяка уникална лицева структура и за постигането на желаните резултати. 

Помнете, безопасността и удовлетворението на клиента са на първо място, затова изборът на реномиран и опитен естетичен медик е от съществено значение за успеха на вашата процедура с ботокс.

Ако сте готови да направите следващата стъпка към грижата за себе си и искате да намерите перфектната естетична процедура, която отговаря на Вашите нужди, не се колебайте да се свържете с Д-Р ДЕНИЦА КОЛЕВА  на тел: 089 917 4481 за повече информация или за уговаряне на консултация. С богатия си опит и задълбочени знания в областта на естетичната медицина, д-р Колева предлага професионален подход, който осигурява високи стандарти на безопасност и качество, водещи до желаните резултати от всяка процедура.