facefillers.eu

Красота | 3 стъпки за възстановяване на кожата след лятната ваканция

3 стъпки за възстановяване на кожата след лятната ваканция

Лятната ваканция свърши и вие се чувствате напълно възстановени и балансирани. За съжаление вашият образ в огледалото разказва друга история. Първият тен е изчезнал, а многобройните слънчеви бани, хлорът, вятърът и въздухът правят кожата ви да изглежда бледа и стресирана.

„Красивата кожа изисква ангажираност, а не чудеса.“

Какво прави слънцето с нашата кожа? След излагане на слънчеви лъчи кожата ни става по-груба и дехидратирана в резултат от загуба на влага. През летните месеци много хора се оплакват и от малки кафяви пигментни петна, приличащи на лунички, причинени от ултравиолетовите лъчи.

Като цяло грижата за кожата ви не следва да бъде пренебрегвана по всяко време на годината. Въпреки това е особено важно да полагате интензивни грижи за кожата си след лятната морска почивка. Приемете това като възможност да си подарите подходяща козметична процедура при професионалист.

Като първа стъпка трябва да освободите кожата си от мъртвите кожни клетки.

Изберете подходящ метод за пилинг:

  • Може да направите пилинг процедура при професионален козметик.
  • Може да използвате козметичен продукт за пилинг в домашни условия.

Професионално направеният пилинг действа по-интензивно от домашния и осигурява свежест и блясък на кожата. Пилингът, независимо дали е направен от козметик или у дома, стимулира кръвообращението и по този начин регенерацията на кожата ви. След това кожата е много възприемчива и съставките от последващите процедури могат да проникнат по-добре в кожата.

Извод: Пилингът помага за възстановяване на кожата след интензивно излагане на слънце и повишава ефективността на други продукти за грижа на кожата.

Дори и да не го осъзнаваме веднага, кожата ни постоянно губи влага през топлите и слънчеви месеци. Въпреки това не следвайте принципа „колкото повече – толкова повече“, като използвате много различни продукти или много мазни продукти. Те често действат само повърхностно и не проникват в по-дълбоките слоеве на кожата. 

В началото ще усещате кожата ви овлажнена, но ще отмиете повечето съставки със следващия душ и така няма да може да се гарантира устойчив ефект. По-скоро изберете продукти, които проникват дълбоко и възстановяват влагата.

Препоръчваме ви след лятната почивка да съчетаете повърхностното третиране на кожата с МЕЗОТЕРАПИЯ – професионална процедура чрез метода Plasmolifting®, гарантираща дълбоко обновяване и овлажняване на кожата и дълготраен сияен вид на лицето.

Извод: Подходящите хидратиращи и обновяващи процедури ще възвърнат свежестта на вашата кожа след агресивното въздействие на слънчевите лъчи.

За да противодействате на пигментните петна, така наречената хиперпигментация, трябва да използвате кремове с изсветляващи съставки. Класически съставки като витамин С, салицилова киселина и др., както и билкови комплекси от екстракти от маслинови листа, аскорбил глюкозиди и цинк редуцират този тип проблеми.

Много е важно да избягвате светлината и да използвате продуктите за в продължение на поне 3 месеца. Това е единственият начин кожата да се възстанови перфектно и да премахне излишния меланин, който причинява хиперпигментацията.

Извод: Добрата грижа за кожата изисква постоянство, търпение и правилна стратегия. Ако бъдете последователни и целенасочени вашата кожа много скоро ще ви се отблагодари по подобаващ начин.

Ако вече сте убедени да се погрижите за вашата кожа сега, не се колебайте да се обърнете към Д-Р ДЕНИЦА КОЛЕВА на тел: 089 917 4481 за допълнителна информация и консултация. Ще получите подробна информация за процедурите и персонализирано решение, съобразно вашия конкретен казус.