facefillers.eu

Красота | Какво питат пациентите: Препоръки и грижи след поставяне на ботокс

Какво питат пациентите: Препоръки и грижи след поставяне на ботокс

Images by Freepik

Пациентите обикновено искат да получат указания за грижа и поддръжка след процедурата по поставяне на ботокс. Те се интересуват от препоръки за оптимални резултати, какви активности да избягват и как да се грижат за кожата си.

„Не всяка жена се ражда красива, но ако не стане такава до 30-годишната си възраст- тя е просто глупава.“ – КОКО ШАНЕЛ

След прилагане на ботокс процедура, е важно да следвате някои указания за грижа и поддръжка, за да постигнете оптимални резултати и да запазите кожата си здрава и красива.

Ботокс-не на масажите!

Избягвайте прекомерен досег в областта, където е бил инжектиран ботокса. Това включва докосване, масажиране или натиск по обработената зона. Тези действия могат буквално да „преместят“ ботокса в друга област и да доведат до нежелани резултати. Препоръчително е да не полагате обработената с ботокс зона върху възглавница.

Избягвайте допир по обработената с ботокс зона на лицето поне 24 часа!

В продължение на няколко часа след инжекциите, избягвайте да лежите хоризонтално, за да предотвратите „преместването“ на ботокса в нежелани области.

Не лягайте веднага след процедура с ботокс!
След процедура с ботокс избягвайте легнало положение

Не консумирайте алкохол в първите часове, тъй като алкохолът може да увеличи възпалението и да забави нормалното възстановяване на кожата.

Не консумирайте алкохол в първите 24 часа след процедура с ботокс!

Избягвайте горещи душове, вани и сауни в продължение на няколко дни, тъй като топлата вода може да „разпръсне“ ботокса.

Избягвайте топлина и горещи вани в първите дни след процедурата с ботокс!
Избягвайте горещи душове след ботокс
Ползвайте слънцезащитен крем след процедура с ботокс

Защитете кожата си от вредните UV лъчи, използвайки слънцезащитен крем с SPF, тъй като слънцето може да ускори разграждането на ботокса.

Използвайте слънцезащитни продукти след процедура с ботокс!

Продължете със спазване на нормална хигиена и грижа за кожата. Няма пречка да извършвате ежедневната грижа за кожата си, включително почистване и хидратация.

Прилагайте нормалното почистване и хидратация на кожата след процедура с ботокс!
Почистване и хидратация на кожата след ботокс

Спазването на тези препоръки ще Ви помогне да поддържате дълготрайни и оптимални резултати от процедурата с ботокс и да си гарантирате здраве и отлична визия. Следвайте инструкциите и съветите на Вашия медицински специалист, за да си осигурите безпроблемно и спокойно преминаване през процедурата!

Процедурата с ботокс следва да бъде извършвана от квалифициран и опитен медицински специалист със специализация в естетична медицина, който разполага със съответните знания и умения, за да гарантира безопасността и ефективността на процедурата.

Ако вече сте готови да се погрижите за себе си и да изберете точната естетична процедура за вас, не се колебайте да се обърнете към Д-Р ДЕНИЦА КОЛЕВА  на тел: 089 917 4481 за допълнителна информация и консултация. Д-р Колева разполага със специфични познания, опит и експертиза в областта на естетичните процедури, които гарантират безопасността, качеството и оптималните резултати на прилаганите процедури.