facefillers.eu

Красота | Какво трябва да се избягва веднага след процедура с ботокс

Какво да избягваме след процедура с ботокс

Какво трябва да се избягва веднага след процедура с ботокс?

Images by Freepik

Ботоксът е инжекционно козметично лекарство, което временно парализира мускулите ви. Инжекциите с ботокс се считат за безопасни. При тях се използва разредено количество ботулинов токсин, за да спре свиването на мускулите, което помага на бръчките да се омекотят и отпуснат.

„Грижата за здравето ми днес ми дава по-добра надежда за утре.“

Целта на последващата грижа след процедурите с ботокс е да осигури оптимални резултати от лечението и да сведе до минимум рисковете и неудобствата от такъв тип интервенция. Ето какво трябва да избягваме първите часове след процедура с ботокс.

Откажете се от излагане на слънце поне 4 часа. Топлината може да причини зачервяване и да повиши кръвното ви налягане, което може да спомогне за появата на синини.

Избягвайте сауни, парни бани, солариум, горещ душ или излагане на високи температури.

Първите часове след процедурата не трябва да сте в легнало положение или да се навеждате често. Така ще избегнете поява на синини и разнасяне на веществото.

Избягвайте лежането или продължителното навеждане поне 4 часа след процедурата.

Първите часове и дни след процедурата не се подлагайте на масажи локално на местата, където е поставен ботоксът.

Избягвайте масаж на обработените области.

Изчакайте поне две седмици преди да извършвате други козметични процедури по лицето като например масажи, химически пилинг и /или лазерно третиране. Ботоксът се нуждае от известно време, за да се разположи добре в мускулите.

Избягвайте прилагане на други процедури и третиране на лицето след ботокс.

Въпреки че нежелани реакции след процедури с ботокс са изключително редки, имайте предвид, че те могат да се появят няколко дни или седмици след лечението. Вашият лекар ще се радва да обсъди  с вас всички притеснения по време на уговорената ви консултация.

Спазването на всички препоръки за последваща грижа след процедури с ботокс е най-добрият начин да си гарантирате оптимални резултати, без да изпитвате нежелани странични ефекти.

Ако вече сте готови да се погрижите за себе си и да изберете точната естетична процедура за вас, не се колебайте да се обърнете към Д-Р ДЕНИЦА КОЛЕВА на тел: 089 917 4481 за допълнителна информация и консултация. Ще получите подробна информация и индивудуални съвети, съобразени с вашите желания и потребности.