facefillers.eu

Красота | Коя е идеалната възраст за ботокс и филъри?

Коя е идеалната възраст за ботокс и филъри?

Images by Freepik

Независимо дали се надявате да коригирате фините линии и бръчки, да прикриете несъвършенство, да запълните устните си или да възстановите обема на лицето си, дермалните филъри са отличен вариант за нехирургично лечение. Ако обмисляте прилагане на дермални филъри, може би се чудите дали сте на идеалната възраст за това лечение.

„Превантивната грижа за здравето е най-доброто лекарство.“

За щастие, отговорът е, че няма идеална възраст – хора от двадесет до осемдесет години могат да се възползват от дермалните филъри, но както целта на лечението, така и очакваният резултат варират в зависимост от вашата възраст.

Филъри на 20 години

Ето една аналогия, която може да Ви помогне да си представите: Ако закупите чисто нов дом в перфектно състояние, вероятно няма да чакате да се срути, за да направите ремонт и подобрения. По-скоро ще се погрижите за дребните проблеми, които възникнат, така че домът Ви да остане в добро състояние, докато остарее.

Можете да мислите за кожата си по почти същия начин. Като цяло е най-добре да вземете превантивни мерки, вместо да чакате неизбежното да се случи. Като отложите рутинната поддръжка, в крайна сметка ще харчите повече пари и време за отстраняване на проблеми в бъдеще.

Подобно на вашия дом, може да не забележите несъвършенствата, докато са малки. В края на краищата, вие гледате лицето си всеки ден и фините линии могат да останат незабелязани, докато не се превърнат в истински проблем. Ето едно добро правило, което може да следвате:

Въпреки че може да забележите бръчици около очите си, когато присвивате очи или се мръщите, не трябва да ги забелязвате, докато лицето ви е в покой. Така че, ако забележите дори най-фините линии около очите си, докато лицето ви е в неутрална позиция, вероятно е време за дермални филъри.

Някои хора избират да започнат инжекции с ботокс, преди изобщо да забележат бръчки или линии. Чрез инжектиране в мускулите на горната част на лицето, които са отговорни за мимическите, тези бръчки нямат шанс изобщо да се появят. Повечето хора, които предприемат този подход, започват през 20-те си години, за да осуетят ранните признаци на стареене.

Ако търсите дермален филър за борба с признаците на стареене 30-те години често е добър момент да започнете. Вашето тяло започва да губи плътност и колаген около 26-годишна възраст. Повечето хора избират дермалните филъри в тази възраст, за да забавят началото на процеса на стареене, предотвратявайки развитието на фини линии, бръчки и гънки по лицето.

Обичайните области на лечение включват пачи крак, назолабиални гънки и вдлъбнатини под очите, известни още като слъзна долина. Фините резултати, постигнати с това лечение, помагат на хората да направят малки корекции, които остават незабелязани, но им позволяват да изглеждат по-млади и отпочинали.

В допълнение, много пациенти в тази възрастова група избират дермални филъри поради временните им предимства. За разлика от по-трайни и инвазивни хирургични процедури, като лифтинг на лицето или присаждане на мазнини, дермалните филъри издържат от 9 до 24 месеца, което позволява на хората да оценят ефектите, без да поемат ангажимент за цял живот.

Като започнете рано, ще използвате по-малко количество продукт, отколкото ако изчакате до средата на 50-те. Освен това ще поддържате естествен и свеж външен вид през годините, вместо да наблюдавате по-драматична промяна с времето.
Дермални филъри на 30-40 години

Пациенти на 50 и повече години, които се надяват да възстановят обема на лицето си или да намалят появата на бръчки, често избират дермални филъри, ако им е неудобно да харчат време или пари за по-инвазивни хирургични алтернативи. На тази възраст загубата на колаген може да доведе до „хлътнали“ бузи, които често могат да бъдат ефективно коригирани с филъри.

Въпреки че дермалните филъри могат да бъдат ефективни на всяка възраст, важно е да сте наясно, че лица, които имат значителна отпусната кожа или загуба на обем, може да са по-подходящи за лифтинг на лицето, ако се надяват да постигнат драстични резултати.

Дермалните филъри имат много широко приложение. Те могат да се използват на всяка възраст, за да увеличат устните, да придадат обем на скулите, да придадат размери на брадичката или да оформят носа. За тези цели започнете с дермални филъри, когато сте готови да повишите самочувствието си. 

Изводът е следният: няма подходяща възраст за започване на инжекции. Трябва да започнете, когато сте готови. Но както се казва превенцията е най-доброто лекарство. Така че колкото по-рано започнете, толкова по-лесно ще ви бъде да поддържате дългосрочно млад и сияен външен вид.

Ако вече се чувствате подготвени да се погрижите за себе си и да изберете точната естетична процедура за вас, не се колебайте да се обърнете към Д-Р ДЕНИЦА КОЛЕВА на тел: 089 917 4481 за допълнителна информация и консултация. Ще получите подробна информация и индивудуални съвети, съобразени с вашите желания, нужди и личностна специфика.