facefillers.eu

Красота | Пет мита за ботокса, които трябва да знаете

Пет мита за ботокса, които трябва да знаете

#1: Ботоксът е токсичен и никой не знае дългосрочните ефекти.

ФАКТ: Ботоксът е невротоксин, получен от веществото  Clostridium botulinum, организъм, който се намира в естествената среда, където  до голяма степен е неактивен. Използва се от 80-те години на миналия век, така че знаем много за него.

#2: Ботоксът ще ми даде „замръзнал“ или безизразен вид. 

ФАКТ: „Замръзналият“ вид обикновено е резултат от предозиране. Опитен доктор ще знае колко единици да инжектира, за да постигне желания ефект, но и да изглежда естествено.

#3: Ботоксът може да изтрие всичките ми бръчки.

ФАКТ: Има 2 вида бръчки: динамични и статични. Динамичните бръчки са налице при движения на лицето, статичните бръчки са там в покой. Докато ботоксът може да помогне за подобряване на двата вида бръчки, статичните бръчки може да се нуждаят от допълнително лечение, като пълнители или лазер.

#4: Ако спрете да правите ботокс, бръчките ще се влошат.

ФАКТ: Ако решите да спрете да използвате ботокс, бръчките постепенно ще се върнат с повтарящи се движения. Ботоксът няма да ги влоши.

#5: Инжекциите с ботокс са болезнени.

ФАКТ: Това не е болезнена процедура.

Извод: Ботоксът не е панацея за бръчките при всички случаи, но със сигурност има освежаващ ефект и не е болезнен .

Ако вече сте убедени, че  някои от видовете процедури с ботокс са подходящи за Вас , не се колебайте да се обърнете към Д-Р ДЕНИЦА КОЛЕВА на тел: 089 917 4481 за допълнителна информация и консултация. Ще получите подробна информация за процедурите и индивудуални съвети, съобразени с вашите желания, нужди и специфични личностни характеристики.