facefillers.eu

Красота | Всичко, което трябва да знаете за филъра за устни преди да си запишете час

хиалурон-в-устните

Всичко, което трябва да знаете за филъра за устни преди да си запишете час

Някои тенденции в естетиката се появяват и изчезват също така внезапно. Стремежът обаче към плътни, добре оформени и красиви устни остава в топ 3 за най-желани корекции в областта на естетичните процедури за лице. Тук ще откриете всичко, което трябва да знаете за филърите за устни, включително потенциалните нежелани ефекти и цената им. Прочетете следващите редове преди да се подложите на така желаната процедура.

„Боядисваме ги в червено, за да привлечем вниманието към тях, нацупваме ги, когато сме недоволни, и ги разпъваме широко, когато сме щастливи. Устните ни казват на всички кои сме и как се чувстваме.“

Противно на общоприетите схващания филърът за устни има много други предимства, освен увеличаване на обема. Повечето по-млади пациенти търсят този ефект, докато по-възрастните имат напълно различна мотивация – те искат да постигнат визията и усещането за устните си отпреди 20 години. Други желаят да коригират естетичен проблем или да постигнат хармония във визията. Каквато и да е причината, за да достигнете до такова решение – написаното по-долу ще ви помогне да си отговорите на въпроса подходяща ли е за вас тази интервенция.

Дермалният филър е едно от най-популярните неинвазивни лечения, а областта на устните е едно от най-търсените места от пациентите за инжектиране на филъра. Устните са деликатна зона, която се нуждае от специални грижи, затова съставките и формулата, както и качеството на продукта наистина имат значение.

В наши дни има разнообразие от методи и продукти за постигане на обем, плътност и красива визия на устните. Това разнообразие дава възможност на лекарите да персонализират лечението на пациента, така че то да отговаря на неговите специфични цели и нужди, независимо дали това включва подобряване на контура на устните, възстановяване на обем, хидратация и изглаждане на фини линии или баланс на асиметрия.

Най-общо казано дермалните филъри за устни са продукти на основата на хиалуронова киселина. Лекарите ги предпочитат, тъй като хиалуроновата киселина е субстанция, която естествено се съдържа в тялото ни и сме загубили част от нея с времето, затова продукти на тази основа се възприемат бързо и лесно от човешкия организъм.

Извод: Преди да запазите час се информирайте добре за качествата на продукта, който ви се предлага и какви са ефектите от неговото приложение.

Прилагането на филър за устни може да разреши множество проблеми отвъд най-често разпространения – добавяне на обем. Има случаи, в които филърът за устни би бил решение за възстановяване на естествения вид на устните, усещане за нормалност, коригиране на проблеми в речта и във външния вид. Най-честият съвет на лекарите е да се прилага при жени на 18+ години, но се допускат и изключения.

Връщането на часовника е друг много разпространен мотив за приложение на филър за устни. При много жени на средна и по-напреднала възраст се проявява загуба на естествените контури на устните и поява на фини линии. Внимателно поставен филър би могъл естествено да коригира тези фини вертикални линии и да възвърне дефиницията на устните, така че червилото да ви стои неустоимо както преди.

Някои дами избират филъра за устни с цел подобряване на хидратацията на устните. Хиалуроновата киселина „улавя“ влагата и това е перфектно решение за хора с напукани устни. Повече информация за предлаганата от нас терапия и нейните предимства може да намерите с секция ФИЛЪРИ на нашия сайт.

Извод: Преди да запазите час дефинирайте точно целта, която желаете да постигнете, чрез приложение на филър за устни, така професионалистът би могъл да предложи оптимален вариант за вас.
филъри-за-устни
Обем в устните

В зависимост от това кой е специалиста, той ще ви даде насоки какво трябва да спазвате преди прилагането на филъри за устни, но най-общо казано правилата са без цигари, алкохол и разредители на кръвта последните 48 часа преди процедурата.

Много е важно преди процедурата да направите подробна консултация с лекаря и да зададете всички въпроси, които възникнат. От своя страна специалистът ще ви информира за всяко нещо, което е важно да спазите, така че да се минимизират рисковете от странични ефекти, подуване и синини. По време на консултацията ще обсъдите с лекаря баланса на лицето ви, профила, пропорциите на устните спрямо долната част на лицето, брадичката и цялото лице, устните ще бъдат разглеждани като част от цялостната визия.

Самата процедура протича така:

 • Първо, специалистът ще приложи анестетик под формата на крем за локално приложение върху устните ви, така че те да са изтръпнали по време на процедурата. Предимството при Д-Р ДЕНИЦА КОЛЕВА е, че тя може да приложи и зъболекарска упойка, при което процедурата се превръща в абсолютно безболезнена.
 • След като устните изтръпнат, самото инжектиране, което се състои в това, че лекарят използва малка, тънка игла за инжектиране на пълнителя в различни части на устните, обикновено продължава около 5-10 минути. 
 • В дните след инжекциите устните ви могат да станат подути, болезнени или насинени. В зависимост от лицето, тези нежелани реакции могат да отшумят в рамките на 24-72 часа или максимум до една седмица.

Относно въпросът с болката може да се каже, че няма как да не усетите убождането на игла в такава чувствителна област от лицето като устните, но фактът, че иглите са възможно най-фини и прилагането на обезболяващ крем непосредствено преди инжектирането ще намали дискомфорта и ще ви подейства успокояващо.

Извод: Добрата информираност и подготовка за прилагане на филъри за устни ще ви спести много ненужни притеснения и потенциални странични ефекти.

По-голяма част от случаите, в които хората не харесват резултата от такъв тип процедура, са такива, при които е приложено по-голямо количество филър от това, което са очаквали като ефект пациентите.

Добрите специалисти винаги предпочитат да използват по-малко количество филър при първата процедура, след което да я повторят при необходимост малко по-рано от стандартния период, например след 6 месеца вместо след стандартните 8-10.

Професионалистите добре разбират какъв ефект имат филърите за устни и значението на започването с по-малко количество, така че ако целта ви е по-плътни устни – обсъдето го на консултацията, за да обмислите стратегията. Много по-добър вариант е да получите по-малко първоначален обем, отколкото да се налага разграждане на филъра.

Извод: Преди да запазите час помислете добре резултат очаквате и споделете всичко открито със специалиста, като се доверите на професионалната му преценка как да го постигнете.
филъри-за-плътни-устни
грижа-за-устните

Последващите грижи след процедурата са минимални, въпреки митовете, които се носят и насаждат страх. Може да забележите, че в социалните медии снимките след инжектиране на устните често се правят веднага след процедурата – следите от игли обикновено дори все още се виждат. Това няма нищо общо с визиата на устните ви две седмици по-късно. Това е важно да се разбере. Тези снимки непосредствено след инжектирането не са „истински“ резултати“. Най-често отоците спадат за ден-два.

Лекарят може да ви препоръча:

 • Студени компреси – локалното прилагане на пакет с лед или други алтеранативи на студен компрес ще помогне за понижаването на подутини или синини, но няма нужда да стоите часове наред, достатъчно е периодично да се полага по няколко минути, в зависимост от това как се чувствате.
 • Преустановете упражненията и носенето на грим, ако е възможно, за 24 часа. Когато все пак измиете лицето си, използвайте нежен почистващ препарат, след което изчакайте ден или два, за да използвате наистина активни продукти за грижа за кожата.
 • Избягвайте аспирин, защото той разширява кръвоносните съдове и може да удължи наличието на синини.
 • Бонус съвет: не е проблем да отпразнувате новата си визия с чаша или две вино.
Извод: Преди да запазите час не трябва да се безпокоите от последващите грижи, всичко е в рамките на нормалното и няма да ви причини почти никакви неудобства, нито да промени начина ви на живот, все пак спазвайте всички препоръки на лекуващия лекар.

Първо трябва да уточним съвсем ясно, че филърите не са за цял живот, следва процедурата да бъде повтаряна през известен период от време, за да бъде ефектът й постоянен. Възниква въпросът с каква честота.

Има известен диапазон в трайността на процедурата, но повечето лекари оценят живота й между 8 и 10 месеца. Филърът се разгражда най-бързо при пушачи и при прекомерно излагане на слънце. Той се метаболизира по-бързо при пациенти, които са млади, физически активни или се радват на висок метаболизъм. Също така фактор е обемът на инжектирания филър (т.е. по-малките количества няма да издържат толкова дълго).

Следователно периодът, през който процедурата може да се повтаря зависи от възрастта ви, начина ви на живот и индивидуалните характеристики на вашето тяло. Лекарят следва след наблюдение и анализ да може да ви даде най-добрия съвет за това с каква честота да прилагате процедурата, ако желаете да я подновите.

Съответно младите момичета на 18+ години, които желаят да си направят подарък за абитуриенския бал – добре оформени, плътни и свежи устни, следва да предвидят това да се случи поне три-четири седмици преди събитието или пък ако искат да направят пробна процедура и да я повторят преди събитието, при желание и одобрение – това трябва да се случи най-малко 8-10 месеца преди бала.

Извод: Преди да запазите час преценете дали ви устройва периода на действие на филъра и кога точно трябва да го приложите за най-добър ефект в желан от вас момент.
секси-устни
филъри-за-устни-цена

Цената на процедурите варира от следните фактори:

 • Вида и марката на използвания продукт
 • Количеството продукт, използван за една процедура
 • Броя процедури, които се прилагат
 • Специалистът, които извършва процедурата

Най-общо казано една процедура струва между 300 и 500 лв в зависимост от гореизложените аргументи. Ако изберете Д-Р ДЕНИЦА КОЛЕВА за ваш доверен партньор в извършване на така деликатните промени във визията ви, това ще ви гарантира получаването на пълна информация и открити условия за цялостното извършване, поддръжка и последващи действия по вашата мечтана визия. 

И нека не забравяме, че намирането на подходящия лекар е не само от първостепенно значение за безопасни и ефективни резултати, но и за да се гарантира, че вашите естетически цели се оценяват внимателно.

Реалистичните очаквания са ключови в самото начало на всяка среща с лекаря. Д-Р ДЕНИЦА КОЛЕВА опитва да разбере в пълна степен какво точно пациентът иска да постигне като резултат, като същевременно обяснява личната си естетика, когато става дума за устни и лице като цяло. Когато се среща с пациент, Д-Р ДЕНИЦА КОЛЕВА залага на 3 важни опорни точки:

 • обем (оценка на количеството филър)
 • форма (най-добрите и естествено изглеждащи резултати идват от зачитането и подобряването на формата на устните, с която сте родени)
 • оценка на общите естетически цели
Извод: Преди да запазите час се информирайте относно всичко, което ви предстои и не забравяйте да направите най-добрия избор на квалифициран специалист, който би могъл да кореспондира най-добре с вашите очаквания, виждания и перспективи.

Ако вече сте убедени, че  филърите за устни е точната процедура за вас, не се колебайте да се обърнете към Д-Р ДЕНИЦА КОЛЕВА на тел: 089 917 4481 за допълнителна информация и консултация. Ще получите подробна информация за процедурите и индивудуални съвети, съобразени с вашите желания, нужди и специфични личностни характеристики.