facefillers.eu

Красота | Всичко, което трябва да знаете за косопада

kosopad lechenie

Всичко което трябва да знаете за косопада

Загубата на коса (алопеция) е доста често срещано явление. Въпреки че е по-разпространено при възрастните хора, всеки може да го изпита, включително децата. Типично е да губите между 50 и 100 косъма на ден. С около 100 000 косъма на главата ви, тази малка загуба не е забележима. Новата коса обикновено замества изгубената коса, но това не винаги се случва. Загубата на коса може да се развие постепенно с години или да се случи рязко. В зависимост от основната причина, тя може да бъде временна или постоянна. Опитвате се да разберете дали всъщност губите коса или просто изпитвате нормално окапване? Не сте сигурни дали е време да отидете на лекар? Прочетете за повече информация относно загубата на коса и как да я управлявате.

„Ежедневната грижа за косата е основното действие, което може да има дълготраен ефект.“ 

Основният симптом на алопеция е загубата на повече коса от обикновено, но това може да бъде по-трудно за идентифициране, отколкото си мислите.

  • Разширителна част. Ако разделите косата си, може да започнете да забелязвате, че частта ви става по-широка, което може да е признак за изтъняване на косата.
  • Отслабваща линия на косата. По същия начин, ако забележите, че линията на косата ви изглежда по-висока от обикновено, това може да е признак за изтъняване на косата.
  • Разпусната коса. Проверете четката или гребена, след като ги използвате. Събира ли повече коса от обикновено? Ако е така, това може да е признак на загуба на коса.
  • Плешиви петна. Те могат да варират по размер и да растат с течение на времето.
  • Болка или сърбеж. Ако имате основно състояние на кожата, което причинява загуба на коса, може също да почувствате болка или сърбеж по скалпа.

Не забравяйте да се консултирате с дерматолог , за да се открие причината за  някой от появилите се симпоми  .

Съвет: При правилна диагноза , лечението на косопада е най-ефективно, а филърът за коса - трайно решение .

Загубата на коса често е тревожна и може да има значителен ефект върху качеството на живот на пациента. Пациентите могат първо да се обърнат към семейния си лекар с дифузен или петна косопад. Алопецията с белези се оценява най-добре от дерматолог. Алопециите без белези могат лесно да бъдат диагностицирани и лекувани в кабинета на семейния лекар. Андрогенетичната алопеция може да се диагностицира клинично и да се лекува с миноксидил. Алопеция ареата се диагностицира чрез типични петна от косопад и се самоограничава. Tinea capitis причинява петна от алопеция, които могат да бъдат еритематозни и люспести и трябва да се лекуват системно. Телоген ефлувиум е без белези, невъзпалителна алопеция с относително внезапно начало, причинена от физиологичен или емоционален стрес. След като причината за утаяване бъде отстранена, косата обикновено ще порасне отново. Трихотиломания е нарушение на импулсния контрол; лечението е насочено към контролиране на основното психиатрично състояние. Трихорексис нодоза се появява, когато космите се чупят в резултат на травма и често е резултат от стилизиране на косата или прекомерна употреба на продукти за коса. Анагенен ефлувиум е необичайна дифузна загуба на коса по време на фазата на растеж, причинена от събитие, което нарушава митотичната активност на космения фоликул, най-често химиотерапия.

 

Сьомгата, сардините и другите мастни риби отдавна са популяризирани заради техните здравословни ползи, най-вече поради високата им концентрация на омега-3 мастни киселини.

Омега-3 мастните киселини и морските дарове са свързани с подобрения в здравето на сърцето, включително намалени нива на триглицериди – вид восъчни мазнини, които могат да се натрупват в кръвта ви.

Някои изследвания също така показват, че омега-3 мастните киселини, открити в сьомгата и други мастни риби, могат да играят роля в насърчаването на растежа на косата.

Ако вече сте убедени, че  филърите за коса е точната процедура за вас, не се колебайте да се обърнете към Д-Р ДЕНИЦА КОЛЕВА на тел: 089 917 4481 за допълнителна информация и консултация. Ще получите подробна информация за процедурите и индивудуални съвети, съобразени с вашите желания, нужди и специфични личностни характеристики.